top of page
  • _

Gamla böcker


I söndags läste jag en artikel i DN om tjugo år gamla kemiböcker som används i undervisningen. Med tanke på att det har hänt en hel del de senaste tjugo åren kan det kännas lite förlegat att använda dessa böcker. Även i andra ämne verkar det förekomma ganska ofta att böcker med daterat eller rentav felaktig information används.


Om man nu ska stimulera barnens intresse för ett ämne vore det fint att ha rätt medel till det. Om jag vore lärare skulle jag nog förtvivla över dessa böcker och hänvisa till nätet istället. Kemi är ett ämne som är mindre populär och med tanke på att man försöker lära ut det med gamla läromedel blir det bara förståeligt. Men eftersom kemi finns överallt blir det desto viktigare att lära ut det på ett bra sätt.


Jag hoppas att kemiåret sätter fart på den utvecklingen.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

skrivs det om i dagens SvD. Jag gillar kombinationen av genetik & miljö och hur vetenskapen sätts i ett perspektiv som alla kan förstå.

Mitt företag kanske ska hänga med i dessa tider av social media? Samt få ett NAMN? Mitt namn är fint, vackert och unikt men det känns lite trist att introducera (eller bli introducerad) med "Natalie v

är precis vad jag har. Så tänkte jag igår när jag satt med en hög av tidningen nature och kollade vad som hade hänt. När jag var aktiv forskare hade jag aldrig så mycket tid att skanna av den vetenska

bottom of page