top of page
  • _

Frågelådan 2010


Jag gick igenom mina foton häromdagen och hittade några som jag tog vid förra årets evenemang Frågelådan där sjätteklassarna ställer frågor till forskare. Platsen var Uppsala universitets pampiga aula och alla som någonsin har suttit igenom en promovering eller en professorinstallation skulle häpna över skillnaden. Sjudande liv och engagemang för dagens ämne.
Jag var på plats eftersom jag är intresserad av barns naturvetenskapliga lärande och hur man väcker barnens intresse för naturvetenskap. Eller snarare hur man håller den vid liv. Jag är övertygad om att barnen är födda naturvetare och forskare men att det sedan blir för nördig, tråkigt eller komplicerad. Det är ju inte minst vi vuxna som lätt sätter stäpeln "komplicerad" på de naturvetenskapliga ämnen.


Hur som helst togs forskarna som var med emot som rockstjärnor. Dundrande applåder och joggande entréer på scenen.


Förutom svar på bra frågor bjöds det också på en presentation av framtidens material. Sjätteklasserna tyckte att geckotejpen var det häftigaste.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

skrivs det om i dagens SvD. Jag gillar kombinationen av genetik & miljö och hur vetenskapen sätts i ett perspektiv som alla kan förstå.

Mitt företag kanske ska hänga med i dessa tider av social media? Samt få ett NAMN? Mitt namn är fint, vackert och unikt men det känns lite trist att introducera (eller bli introducerad) med "Natalie v

är precis vad jag har. Så tänkte jag igår när jag satt med en hög av tidningen nature och kollade vad som hade hänt. När jag var aktiv forskare hade jag aldrig så mycket tid att skanna av den vetenska

bottom of page