top of page

Om mig

Mitt företag är baserat på tron att aktuell vetenskap är något som angår alla. Den moderna vetenskapen påverkar hela vårt samhälle och mitt mål är att ge vetenskapsnyheter en självklar status i nyhetsflödet. Bort med uppslag efter uppslag om dinosaurier och pyramider och in med det nya, fina, fräscha!

Jag är själv disputerad molekylärbiolog och har forskat ett antal år inom grundforskningen med anknytning till cancer. 2009 bestämde jag mig för att satsa på en utbildning inom journalistik, något som jag alltid har varit nyfiken på.

Jag är en idé- och energirik person vars främsta mål i livet är att skapa någonting. Skapandet har tagit sig olika uttryck genom livet, allting ifrån att bygga Lego, pyssla, stå på labbet och att skriva har funnits med.

Fastän jag är född och uppvuxen i Tyskland känns Uppsala som min hemstad. Hit kom jag 1995 som utbytesstudent, meningen var att jag skulle återvända till Skottland där jag läste biologi och avsluta mina studier men istället stannade jag här. Nu bor jag i centrala Uppsala tillsammans med min man och mina två barn.

Förutom att skriva gillar jag också att fotografera och att göra radio. Du kan lyssna på några av mina inslag jag har gjort för studentradion under fliken "lyssna på mig". Sommaren 2011 fick jag chansen att jobba som vikarie på Vetenskapsradion.

Under min tid som frilansjournalist har jag hunnit att prova på ganska mycket, varje uppdrag har haft sin charm - jag har träffat fantastiska människor, lärt mig mer om saker som jag redan visste ganska mycket eller ganska lite om och tagit med mig någon lärdom om det journalistiska hantverket.

Mer detaljer om vad jag har gjort kan du läsa här.

Om du är nyfiken på vad jag har skrivit kan du titta på mina arbetsprover.

Om du vill komma i kontakt med mig, använd kontaktformuläret, maila mig på natalie[a]vonderlehr.com eller ring på 0733-900304. Inget uppdrag är för stort eller litet, för bråttom eller för långt i framtiden!

bottom of page