Natalie von der Lehr - frilansjournalist
RSS

Senaste inläggen

Önskelista
Vi som disputerade
Orkidébarn
Det bästa jobbet
Fri som en frilansare

Kategorier

att skriva
barn
efter disputationen
företagandet
frilans
journalistik
journalistik och vetenskap
människor
personligt
drivs av

Min blogg

Nya uppdrag för Uppsala Fria Tidning

I samma veva som jag var i kontakt med Fria Tidningen fick jag en del frilansuppdrag därifrån. Jag gjorde ett litet sommarvik där och har frilansat för dem en del under hösten.

Ja tack, sa jag när jag fick frågan om jag kunde hoppa in för chefredaktören som var hemma med sjuka barn.

Det bästa med dessa uppdrag är att man aldrig vet vad som väntar. För min del blev det mycket om ett hållbart samhälle på alla möjliga sätt och vis: lokala transportfrågor, Flogstaboernas entusiastiska matodling i kolonilotter, ett nytt radioprogram på studentradion och Grön Ungdoms nya språkrör. You name it.
(Jag kommer att lägga upp några artiklar under arbetsprover)

Dessutom blev det ett reportage om en utställning där en soffa fick vara huvudperson (eller sak) och ett annat reportage om kyrkvigslar av samkönade par.

Övning ger färdighet, något jag har känt av de senaste veckorna. Jag känner mig vassare, snabbare och njuter av mitt jobb. Tänk vilka intressanta människor jag får prata med, vilken utmärkt ursäkt jag har att ringa upp okända personer och bara fråga på. Fråga fråga fråga. Vad är det värsta som kan hända? Någon säger nej tack, jag vill inte vara med. Men det händer ganska sällan vilket betyder att det är fler roligheter på gång.
Site Builder drivs av  Vistaprint