Natalie von der Lehr - frilansjournalist
RSS

Senaste inläggen

Önskelista
Vi som disputerade
Orkidébarn
Det bästa jobbet
Fri som en frilansare

Kategorier

att skriva
barn
efter disputationen
företagandet
frilans
journalistik
journalistik och vetenskap
människor
personligt
drivs av

Min blogg

Gamla böcker

I söndags läste jag en artikel i DN om tjugo år gamla kemiböcker som används i undervisningen. Med tanke på att det har hänt en hel del de senaste tjugo åren kan det kännas lite förlegat att använda dessa böcker. Även i andra ämne verkar det förekomma ganska ofta att böcker med daterat eller rentav felaktig information används.

Om man nu ska stimulera barnens intresse för ett ämne vore det fint att ha rätt medel till det. Om jag vore lärare skulle jag nog förtvivla över dessa böcker och hänvisa till nätet istället. Kemi är ett ämne som är mindre populär och med tanke på att man försöker lära ut det med gamla läromedel blir det bara förståeligt. Men eftersom kemi finns överallt blir det desto viktigare att lära ut det på ett bra sätt.

Jag hoppas att kemiåret sätter fart på den utvecklingen.
Site Builder drivs av  Vistaprint