Natalie von der Lehr - frilansjournalist
Jag älskar radio


på alla sätt och vis. Jag älskar att lyssna och att göra radio. Att sitta i studion och sända är bland det roligaste jag vet. Radio är direkt, spontan och helt klart ett överlägset medium.

Som doktorand och forskare lyssnade jag på radio medan jag labbade. Nu lyssnar jag när jag skriver. Eller så klipper jag själv ihop inslag.
Under min utbildning i journalistik ingick en två veckors radio-utbildning. Under den tiden gjorde jag ett radioreportage om högläsning för barn.
Efter radiokursen blev jag aktiv sändare på studentradion. Där har jag varit redaktör för nyhets- och samhällsprogrammet "deadline".

På den här sidan finns några av reportagen och intervjuerna som jag har gjort.


1. Högläsning för barn
Att krypa upp i soffan och läsa en bra bok – visst är det underbart. Tillsammans med barnen blir det ett familjenöje och en upplevelse som tar många föräldrar tillbaks till sin egen barndom. Våran reporter Natalie von der Lehr har gett sig ut i högläsningsdjungeln och tjuvlyssnat. 

Inslaget - klicka för att ladda ned (mp3) eller klicka på play för att lyssna direkt

högläsning för barn
radioreportage
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta

Just nu är det alltså bland annat 70-talisternas favoriter som står högt i kurs. Den som känner sig sugen på mer läsning kan bege sig till biblioteket och låna dem gamla favoriterna.

2. Slowfood
På 80-talet grundades den ideella organisationen slowfood som en motreaktion mot den första MacDonalds restaurangen i Rom. Organisationen symboliseras av en snigel som pryder utvalda restauranger i Italien. Men slowfood handlar inte alls om att äta långsamt.

Uppsalas ordförande för slowfood, Mats Dafnäs, berättar mer om verksamheten.

Inslaget- klicka för att ladda ned (mp3) eller klicka på play i musikspelaren

slowfood
intervju med Mats Dafnäs
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Uppsala har ännu inte fått några snigelmärkta restauranger eller caféer. Till dess rekommenderar Mats Dafnäs ett besök på Café Kardemumma, Ekocaféet eller Hotell Anna. Reporter var Natalie von der Lehr.

3. Oscar & Heba
Dagens tema i deadline är kärlek och nyss hörde vi om ett par som menar att de inte är ihop trots att de är gifta och bor ihop. Nu ska vi träffa ett par som är ihop trots att de inte har träffats än. Så här gick det till när Oscar som bor i Sverige träffade sin stora kärlek Heba - som bor i Kairo.

Inslag - klicka för att ladda ned (mp3)

oscar & heba
intervju med oscar
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Låten vi hörde i bakgrunden var "grow old with me" med John Lennon och Yoko Ono. Oscar blev intervjuad av Natalie von der Lehr.

4. På Äventyr i Uppsala med Ernst
Det bästa sättet att lära känna sin egen stad är att få besök. Deadline-reportern Natalie von der Lehr upptäcker nya sidor av Uppsala varje gång hon ger sig ut på stan tillsammans med sin far Ernst Weigner.

På äventyr med Ernst
radiokrönika
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta

Site Builder drivs av  Vistaprint