Natalie von der Lehr - frilansjournalist
RSS

Senaste inläggen

Önskelista
Vi som disputerade
Orkidébarn
Det bästa jobbet
Fri som en frilansare

Kategorier

att skriva
barn
efter disputationen
företagandet
frilans
journalistik
journalistik och vetenskap
människor
personligt
drivs av

Min blogg

Frågelådan 2010

Jag gick igenom mina foton häromdagen och hittade några som jag tog vid förra årets evenemang Frågelådan där sjätteklassarna ställer frågor till forskare. Platsen var Uppsala universitets pampiga aula och alla som någonsin har suttit igenom en promovering eller en professorinstallation skulle häpna över skillnaden. Sjudande liv och engagemang för dagens ämne.


Jag var på plats eftersom jag är intresserad av barns naturvetenskapliga lärande och hur man väcker barnens intresse för naturvetenskap. Eller snarare hur man håller den vid liv. Jag är övertygad om att barnen är födda naturvetare och forskare men att det sedan blir för nördig, tråkigt eller komplicerad. Det är ju inte minst vi vuxna som lätt sätter stäpeln "komplicerad" på de naturvetenskapliga ämnen.

Hur som helst togs forskarna som var med emot som rockstjärnor. Dundrande applåder och joggande entréer på scenen.

Förutom svar på bra frågor bjöds det också på en presentation av framtidens material. Sjätteklasserna tyckte att geckotejpen var det häftigaste.


2 kommentarer på Frågelådan 2010:

Kommentarer RSS
Mansfield on den 10 februari 2018 04:15
Ѕuperb blog! Dо you have any helpfuⅼ hіnts for aspiring writers? I'm hoping to start my own blog soon Ьut I'm a little lost on everything. Would ʏou propose starting wіth a free platform like Wordpress οr go fⲟr a paid option? There are so many choices out there that I'm totally overwhelmed .. Any suggestiοns? Кudos!
Svara på kommentar


Mansfield on den 10 februari 2018 04:15
Ѕuperb blog! Dо you have any helpfuⅼ hіnts for aspiring writers? I'm hoping to start my own blog soon Ьut I'm a little lost on everything. Would ʏou propose starting wіth a free platform like Wordpress οr go fⲟr a paid option? There are so many choices out there that I'm totally overwhelmed .. Any suggestiοns? Кudos!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint